Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besk en slumpmssig hemsida p Zoomin

Tankar om olika teorier kring tankar...

Idag har jag pluggat teologins natur vilket tycks innebära att alla tankar som vi människor tänker om teologi är typ små hintar från Gud om vad tron och livet går ut på... Jag måste säga att det är mer intressant än det kanske låter och det är inte ett dugg svårt att spenderan några timmar i sällskap med de teorierna om tankarna och dess ursprung.

 

Sedan går jag ut och sätter mig hos Bamse, vår kanin... vad tänker han på? tänker jag... vi tittar på varandra och jag undrar hur han ser mig, om han förstår att jag tycker om honom, eller om jag kanske är en inkräktare som kommer och stör... hur mycket förstår en kanin egentligen... och tänk om Gud tänker på samma sätt om mig!!!!

Vid läggningsproceduren ikväll inser jag att dotterns utvecklingsfas just nu består av frågan: mamma, vad är och hur bildas....??? Sålunda har jag förklarat vattnets kretslopp (moln, regn, vattendroppe, å, kanin som dricker, kissar, sjö, dimma, moln osv), varför plommon mognar, hur regnbågar bildas, varför treåringar inte fattar kösystemet, varför magma är så varmt, varför Bamse eventuellt inte skulle gilla sin son Stampe och om det faktiskt är min tur att bestämma så kan hon inte bli arg och sur bara för att jag bestämmer som jag gör när det väl är min tur att bestämma vilken godnattsång som ska sjungas. Så när frågan om hur meteorer ser ut svarar jag med en suck av lättnad att jag har inte en aning... sedan filosoferar vi tillsammans varför föräldrar och barn kan älska varandra och ändå vara så osams ibland...och tänk att hon, Alma, faktiskt är fem och ett halvt år....

 

Det är bara att erkänna: jag hänger inte med i hennes tankegångar, men kanske finns det röda små trådar mellan frågorna som ställs i alla vrår, och kanske tänker Gud samma sak om mig som jag kan tänka om henne ibland:

men älskade unge; varför vill du veta detta just nu, precis innan du ska somna, kan vi inte ta det i morgon, vart får du alla frågor ifrån...

Fast med tanke på det jag har läst om teologin (som betyder Guds ord) idag så är det nog så att Gud sätter alla de där frågorna i skallen på Alma för att jag ska prövas, hon utvecklas och förhoppningsvis kanske vi båda lär oss något av alltihopa..

 

Onsdagen den 3 september 2014 kl. 21:04

Allmnt | Permalnk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlgg

 

Kommentarer

 

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

 

 
nil

 

Kategorier

Allmnt

Betraktelser/reflektioner

HSP

Predikningar

terbruk

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Lnkar

Nyligen.se

Flden

RSS-fldeRSS 2.0

 

.