Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

sista varma dagen för året - troligen...

... och vad gjorde jag... jo, jag byggde en bänk till "tvätt/pannstugan"... sedan kom jag på att det var sista varma dagen för året - troligen - for ut och högg isär en iris för att ge två delar av den nytt liv på nya platser. En pion misshandlades gruvligt innan den fick ett (förhoppningsvis) nytt liv på ny plats bredvid en irisbuske... sedan gick vi in och tände en brasa i kaminen för nu börjar det minsann bli kallare därute.

Jag har dessutom pratat en hel del, för idag fungerar rösten bättre än den gjort på länge, så jag hade lite att ta igen.. stackars Bamse kanin... Alma tjatade på som vanligt så hon märkte knappast att jag tog över en del av luften i talutrymmet...

Idag har dottern övergett Högt över havet och istället nynnat på Loa Falkmans Symfonin, fast hon envisas med att sjunga Sylfonin, för det låter faktiskt så ju... Tyvärr är inte heller den någon favorit hos modern... varför kan hon inte älska Dover Calais istället? Den får jag ju åtminstone goda minnen av....

Innan vi somnar undrar hon varför hon inte har något eget läppstift, och jag meddelar att det inte är så värst många femåringar som har egna läppstift, men eftersom jag aldrig använder det, så kan hon få leka med det enda exemplar jag har. Bra, säger hon, då kan jag ha det när jag går på fest. Neeeeej, inte när du går på fest (för jag har minsann sett hur vackert det blir när hon får måla själv) utan här hemma, när du leker, då får du använda det. Hon tycks nöjd och petar på tapeten som sitter på väggen i hennes sommarrum... efter en stund muttrar hon... den här tapeten är inte så fin, vi kan väl köpa en med Nalle Puh på?

Jag vet inte om vi har råd med det, säger jag för att komma smidigt undan, varpå hon svarar: Det är lugnt, om det fattas pengar kan jag lägga min tia emellan så får vi råd.

Funderar på om det är för tidigt att prata ekonomi och pengars värde,,,

Per återvände hem på kvällskvisten från lägret som han lämnade i förtid... tyvärr har jag råkat smitta honom, så nu har han en trevlig vecka att se fram emot... Jag tycker illa mycket synd om honom.

Annars har det varit en underbar dag! Älskade stor-Alma på besök vilket gjorde lill-Alma lycklig, speciellt efteråt, när hon glatt konstaterar: jag älskar min stor-Alma...

 

 

 

Lördagen den 20 september 2014 kl. 21:53

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer

 

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Betraktelser/reflektioner

HSP

Predikningar

Återbruk

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.