Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besk en slumpmssig hemsida p Zoomin

Djävulsdans, björnbär och mysterier på Greveholm

Denna vecka har Alma varit hemma några dagar pga blåsor på hakan igen.

Som alltid när ett barn mår prima för övrigt så innebar det en hel del läsande, pysslande, pratande, lekande, ritande och tv-tittande. Denna gång var det Mysteriet på Greveholm som avhandlades och bearbetades. Idag kom hon och bad Per om hjälp att klistra fast orden hon skrivit och klippt ut, på sin teckningsbok, eftersom den numer handlar om just prinsessan Dioda.

Vi avslutade kvällen med att titta på andra avsnittet av Djävulsdansen och blev än en gång  tacksamma över svt:s förmåga att göra fantastiska program om allvarligheter som t.ex. medberoende. Detta är public service när den är som bäst!

 

Dessutom har vår björnbärsplanta gjort det den skulle och bjudit Alma på ett helt perfekt och moget björnbär... ETT björnbär... men jag har hört från säkra källor att jag kommer gnälla på överflöd av både bär och grenar nästkommande och följande år, så jag passar på att tacksamt tacka för detta björnbär denna tacksägelsehelg.

Alma demonstrerade fint bordsskick vid middagsbordet idag och vek en servett över finklänningen (det var kalasdax efteråt hos en go kompis). Jag frågade vem som lärt henne den konsten och fick till svar: Farfar förstås, han kan så mycket..... sedan var hon tyst en stund innan hon knäppte händerna tittade upp i taket och bad: Tack Gud för att jag har en fiffig farfar, Amen.

Jag lägger till: Tack Gud för din skapelse, för din kärlek till oss människor, hjälp oss att vara bära varandra och att varje dag försöka finna något att njuta en smula av. Sov Gott och Amen!

 

Mndagen den 13 oktober 2014 kl. 01:38

Allmnt | Permalnk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlgg

 

Kommentarer

 

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

 

 
nil

 

Kategorier

Allmnt

Betraktelser/reflektioner

HSP

Predikningar

terbruk

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Lnkar

Nyligen.se

Flden

RSS-fldeRSS 2.0

 

.