Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

En ny dag

När jag vaknade i morse kändes livet rätt bökigt, tröttheten och tusen små hårt arbetande smeder höll mitt huvud kvar på kudden. Till sist kom jag upp, fick lite stärkande kramar och ord från mina två älskade. Frukosten intogs och sedan gav jag facebook lite uppmärksamhet. Där fann jag en 95-årig dam som dansade till Joy to the World och jag blev smittad! Det är ju en alldeles underbar dag i dag! tänkte jag och beslöt mig för en tids facebookfasta. Idag är idag och dagen är helt blank i almanackan. Alma är i skolan, Per mitt i en sångsamling med bebisar, små barn och deras vuxna på sitt jobb och jag ska börja packa för ännu en termins veckopendlande ner till Lund. Just detta sista var den direkta orsaken till att jag satte mig vid datorn och facebook eftersom jag å det grövsta ogillar just packandet och pendlandet. Men idag är idag och dagen är helt fri, så nu ska jag upp, packa och sedan kan jag göra i princip vad jag vill eller vad jag känner att jag måste/borde för att ta vara på dagen idag. Och där kom jag att tänka på en dikt:

Dagen i dag är en märklig dag.

Den är din.

Gårdagen föll ur dina händer.

Den kan inte få mer innehåll

än du redan givit den.

Morgondagen vet du ingenting om.

Men dagen i dag har du.

Använd dig av det.

I dag kan du glädja någon.

I dag kan du hjälpa en annan.

Dagen i dag är en märklig dag.

Den är din.

 

 

Torsdagen den 25 augusti 2016 kl. 10:41

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer

 

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Betraktelser/reflektioner

HSP

Predikningar

Återbruk

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.