Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besk en slumpmssig hemsida p Zoomin

septuagesima - betraktelse veckomässa

Kan man ta en man på allvar som påstår att han genom att dö på ett kors, något som tusentals andra gjort före honom, försonar hela världen med Gud?
Kan vi ta en man på allvar som kallar sig själv för världens ljus, sanningen och livet; som säger att hans kropp är föda och hans blod dryck?
En man som hävdar att han skall trösta alla bedrövade och ge styrka åt de trötta, stilla all hunger och släcka all törst?
Allt detta kan verkligen kännas som alltför fantastiskt för att vara sant.
Jesus själv var medveten om att det han sade var svårt att tro på.
Han väntade sig inte heller att hans lärjungar direkt skulle fatta det han lärde dem. I Johannesevangeliet säger han till dem: ”Ni förmår inte ta emot det nu, men när han kommer, sanningens Ande skall han vägleda er med hela sanningen”.
För att lärjungarna skulle kunna tro på det otroliga, var det nödvändigt att Jesus gav dem sin Ande, det allra djupaste av sig själv.
När de får hans egen Ande, Jesus eget sätt att tänka, bedöma och känna blir plötsligt det otroliga naturligt och självklart. Samtidigt fortsätter det att vara otroligt vackert och gripande. Det är som att ytterligare en dimension öppnas för lärjungarna.
Jesu Ande är på samma gång Faderns Ande. När den heliga Ande utgjuts är det både Faderns och Sonens innersta liv som strömmar ut över världen och in i lärjungarna. Gud har liksom gjort en läcka i sitt treeniga väsen, en läcka som aldrig någonsin kommer att lagas eller täppas igen.
Genom den flödar Faderns och Sonens Ande ohejdat ut över mänskligheten. Sedan pingstdagen har den strömmat ut över människor över hela vår jord. Och den strömmar över dig och mig just nu och om vi vill, kan vi låta den skölja över oss, vi kan dricka i övermått och på så sätt få del av hela Guds fullhet.
Då får ordet liv, det otroliga blir självklart och vi får komma inför Guds ansikte så som vi är, tacka för allt vi får och be om förlåtelse.
 

 

Fredagen den 7 juli 2017 kl. 14:42

Betraktelser/reflektioner | Permalnk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlgg

 

Kommentarer

 

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

 

 
nil

 

Kategorier

Allmnt

Betraktelser/reflektioner

HSP

Predikningar

terbruk

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Lnkar

Nyligen.se

Flden

RSS-fldeRSS 2.0

 

.