Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Påskdagen, stora-små gudstjänst - predikan

Kristus är uppstånden!

(Barnkören har precis innan sjungit sången Vill du veta någonting? och vi sjunger den igen litegrand mening två)

Har ni någon gång varit med om något helt fantastiskt, och sedan berättat det för andra och de inte har trott på er???
Vill du veta någonting? Vill du veta någonting?
En gång när jag var åtta, nio år, hittade jag en märklig blomma på ängen bakom vårt hus. Jag hade aldrig sett en sådan förut och jag sprang in till mamma och pappa som satt i köket och berättade för dem. De trodde mig inte. Nej, Maria, så kan det inte vara, vi känner till alla blommorna på ängen, nej, nu hittar du allt på.
Men jag envisades: ni måste komma och titta, och till sist gick de med mig ut. Och vet ni: jag hade rätt, det var en mycket konstig blomma, det var två blommor som hade korsat sig och blivit en helt ny sorts blomma – den var sååå vacker och jag kände det som om jag funnit en skatt.
Idag för etttusenniohundraåttiofyra 1984 år sedan så kom en annan Maria rusande in till sina vänner. Vännerna satt tätt tillsammans och de grät, de sörjde, för deras bäste vän hade dött. Vad tror ni vännen hette??
De satt där och grät och plötsligt slungas dörren upp och där står deras kompis Maria och hon ser inte alls ledsen ut, kanske studsade hon av iver och pratade högt och gestikulerade stort… och så säger hon att hon träffat Jesus, att uppstått från det döda och lever igen!!! Hon är jätteglad!
Men kompisarna, Jesu lärjungar, tror henne inte, de har ju själva sett Jesus dö, då kan han ju inte bara börja leva igen.
Kanske tänkte de att Maria blivit lite tokig av sorg för det kan man bli. Hur som helst, de trodde inte på att hon talade sant. Men Maria visste ju, att det var sant!!
Lite senare visar sig Jesus för två kompisar till, och de springer också till lärjungarna och berättar den glada nyheten: de har träffat Jesus… Tror ni att lärjungarna tror på dem nu? Neeeej…
Lärjungarna lägger sig ner för att äta – för det fanns inga stolar på den här tiden, man låg på sidan och åt med högerhanden. Lärjungarna lägger sig ner för att äta och då!!!! Då står plötsligt Jesus där framför dem livs levande, och vad tror ni händer… Först blir lärjungarna jättepaffa!!! De tror inte sina ögon och deras hakor faller ner…
Sedan när de förstår att det faktiskt är deras kompis Jesus som står där framför dem, inser de att Maria och de andra talade sant, de hade rätt. Jesus tittar på sina lärjungar och säger att det var dumt av dem att inte tro på vad Maria och de andra berättat, att så envist vägra tro att Jesus, som de visste var Guds son, hade uppstått – inget är ju omöjligt för Gud!
För människor som tror på Jesus, som tror att han är Guds son och vår bäste vän och bror, kan det ibland vara svårt att få andra människor att tro och förstå vad det är för en fantastisk skatt som vi har hittat. Många tänker kanske som lärjungarna och säger: Nej, att tro på Gud är ju bara konstigt, det är bara hittepå, inte är sant, går inte att bevisa.
Lika lite som Maria och de andra två kunde övertyga sina kompisar om att de faktiskt mött Jesus levande igen, lika svårt är det för oss att bevisa och övertyga andra.
Kanske kommer människor som har hört vad vi berättat, en dag upptäcka vår skatt och förstå att det vi upplevt faktiskt kan vara riktigt och sant. Men ingen kan tvingas att tro, man måste själv upptäcka, se, prova eller kanske till och med bli drabbad innan tron kan få ta plats, växa och övertyga.
Så sluta aldrig säga: Vill du veta någonting? Och berätta om vad du tror och tänker med andra, och om de säger, neeeej hördududu, det där tror jag inte på, så kom ihåg att:
För Gud är inget omöjligt – idag firar vi att människan och Gud Son, Jesus Kristus, dog OCH uppstod, något alldeles omöjligt för oss människor att hitta på och helt förstå, men för Gud är inget omöjligt. Det är därför vi idag ropar:
Kristus är uppstånden – Ja, han är sannerligen uppstånden!

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Fredagen den 7 juli 2017 kl. 14:58

Predikningar | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer

 

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Betraktelser/reflektioner

HSP

Predikningar

Återbruk

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.