Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Djävulsdans, björnbär och mysterier på Greveholm

Denna vecka har Alma varit hemma några dagar pga blåsor på hakan igen.

Som alltid när ett barn mår prima för övrigt så innebar det en hel del läsande, pysslande, pratande, lekande, ritande och tv-tittande. Denna gång var det Mysteriet på Greveholm som avhandlades och bearbetades. Idag kom hon och bad Per om hjälp att klistra fast orden hon skrivit och klippt ut, på sin teckningsbok, eftersom den numer handlar om just prinsessan Dioda.

Vi avslutade kvällen med att titta på andra avsnittet av Djävulsdansen och blev än en gång  tacksamma över svt:s förmåga att göra fantastiska program om allvarligheter som t.ex. medberoende. Detta är public service när den är som bäst!

 

Dessutom har vår björnbärsplanta gjort det den skulle och bjudit Alma på ett helt perfekt och moget björnbär... ETT björnbär... men jag har hört från säkra källor att jag kommer gnälla på överflöd av både bär och grenar nästkommande och följande år, så jag passar på att tacksamt tacka för detta björnbär denna tacksägelsehelg.

Alma demonstrerade fint bordsskick vid middagsbordet idag och vek en servett över finklänningen (det var kalasdax efteråt hos en go kompis). Jag frågade vem som lärt henne den konsten och fick till svar: Farfar förstås, han kan så mycket..... sedan var hon tyst en stund innan hon knäppte händerna tittade upp i taket och bad: Tack Gud för att jag har en fiffig farfar, Amen.

Jag lägger till: Tack Gud för din skapelse, för din kärlek till oss människor, hjälp oss att vara bära varandra och att varje dag försöka finna något att njuta en smula av. Sov Gott och Amen!

 

Måndagen den 13 oktober 2014 kl. 01:38

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vad är hula-hula?

Idag har jag studerat farbror Hans von Balthassar... jo, det har faktiskt levt en sådan en gång i tiden. Just denne farbror höll inte på med fysiska saker som smäller och lever, men väl mystiska och övernaturliga kan kanske tyckas.

Efter att jag hämtat Alma berättades än en gång berättelsen om den lille fattige pojken som bara hade tio kronor men som ändå fick komma in på cirkusen, ta del av den kostnadsfria sockervadden, sitta bland familjen Liljenberg och avnjuta en cirkusafton med sjölejon, ballerinor, en modig clown som kissar? (nej, det är faktiskt en vattenpistol) en helgalen orkester, fiskar som hoppar genom brinnande ringar samt en cirkusdirektör som kvällen till ära är klädd till tomte. I säcken har han med sig inslagna paket till alla djuren och sjölejonet Gamba får vackert öppna sitt paket med fisk. Genom cirkustältets fönster kan man se stjärnorna glimma precis innan clownen gör sitt dödföraktande hopp ner i vattenbassängen (följ strålen). Eftersom hans företrädare gick hädan har nu en hänvisande skylt satts dit så att inga fler ben ryker åt alla håll.

 

Våra frukostvanor har alltså utvidgads med att innehålla ett vitt papper som dagligen fylls på med spännande händelser, från början var det bara en lindanserska.... Vi har dock konstaterat att den här berättelsen är avslutad, men den kan ju berättas om och om igen... Författare och illustratörer denna gång är Per och Alma.

 

Som så ofta är nattningen väldigt pratglad (vem kan hon ha ärvt detta draget av månne?), men efter en stund tystnar hon och jag börjar förbereda mig för att gå ner och avsluta farbror Balthassar, när hon vänder sig om och frågar: mamma, vad är hula-hula?

Då vill det till att få tankarna att släppa taget om Balthassar och återvända till sovrummet, för att sedan raskt bege sig till Hawaii och plocka fram ev kunskaper om hula-hula... det enda jag ser framför mig är vackra, runda damer med vacker hy och hårman, bastkjol och blomgirlang om halsen, är de nakna upptill eller har de bikinibh?? Jag berättar det jag vet men hoppar över överdelen så att säga och lovar henne att ta fram en bild och lite musik i morgon så vi kan få höra och se hur det låter och ser ut.... Nu ska jag låta tankarna vandra tillbaka till Balthassar och se om det går att avsluta boken denna kväll med hjärnan i någorlunda skick och form... hahahaha....

 

Onsdagen den 1 oktober 2014 kl. 21:19

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Betraktelser/reflektioner

HSP

Predikningar

Återbruk

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.